Δραστηριότητες

Την Πέμπτη 11 Απριλίου επισκέφθηκε το ΓΕΛ Ερυμάνθειας η ψυχολόγος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» κα. Αλεξάνδρα Ψωμαθιανού, κατόπιν πρόσκλησης της ομάδας αξιολόγησης σχολικής μονάδας, αποτελούμενης από τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Νταή Ανδρομάχη και Πετροπούλου Μαρία. Θέμα της παρέμβασης ήταν τα φαινόμενα της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Η παρέμβαση ήταν δίωρη και πραγματοποιήθηκε στην Γ' τάξη και στη συνέχεια στις τάξεις Α' και Β' μαζί.

Κατά τη διάρκεια της δράσης συζητήθηκαν με τους/τις μαθητές/τριες τα χαρακτηριστικά των φαινομένων αυτών, σε τι διαφέρουν μεταξύ τους, αλλά και οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισής τους. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στους ρόλους «θύτη», «θύματος», αλλά και «παρατηρητή» και μελετήθηκαν οι τρόποι συμπεριφοράς τους, οι πιθανές αιτίες ή αφορμές, αλλά και η συμβολή καθενός από αυτούς τους ρόλους στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

Η παρέμβαση αυτή πιστεύουμε ότι ήταν ωφέλιμη για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ευχαριστούμε πολύ την κα Ψωμαθιανού για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας, αλλά και το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη θετική διάθεση συνεργασίας.

Υποσέλιδο