Εκδηλώσεις
  • Εθνική εορτή 25 Μαρτίου.

    Το σχολείο μας πραγματοποίησε την εορτή για την Ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας την Παρασκευή 22η Μαρτίου με υπεύθυνη τη φιλόλογο κα Νταή Ανδρομάχη.

    Οι μαθήτριες και οι μαθητές του ΓΕΛ Ερυμάνθειας ανήμερα στη γιορτή της 25ης Μαρτίου συμμετείχαν στην παρέλαση στο Σταυροδρόμι Τριταίας, του Δήμου Ερύμανθου!
    Εντυπωσίασαν όχι μόνο με την ομορφιά και τη λεβεντιά τους, αλλά και την πειθαρχία τους!

  • Διδασκαλία του διηγήματος "Μπαίνει στο αίμα, κυλάει στις φλέβες μου" από τον Κώστα Λογαρά

    Ευχαριστούμε θερμά τον συγγραφέα και έμπειρο φιλόλογο Κώστα Λογαρά για την επίσκεψη στο σχολείο μας, το ΓΕΛ Ερυμάνθειας την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας της ΄Γ Λυκείου, μάς δίδαξε το δίηγημά του "Μπαίνει στο αίμα, κυλάει στις φλέβες μου" και καθοδήγησε τους μαθητές να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε δοκιμιακό λόγο.

    Τη διδασκαλία του παρακολούθησαν η Διευθύντρια και φιλόλογος Ευσταθοπούλου Παγώνα-Νίκη και οι φιλόλογοι Νταή Ανδρομάχη του ΓΕΛ Ερυμάνθειας και Δημητρέλου Αργυρώ του συστεγαζόμενου Γυμνασίου Ερυμάνθειας.

    Και έτσι γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας μια μέρα νωρίτερα!!

  • Πραγματοποίηση βιωματικών παρεμβάσεων από το κέντρο Πρόληψης «Καλλίπολις»

    Καλλίπολις

    Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης, «Καλλίπολις», ανταποκρινόμενη θετικά στο αίτημα της ομάδας αξιολόγησης της σχολική μας μονάδας, που αποτελείται από τις εκπαιδευτικούς, Νταή Ανδρομάχη, Πετροπούλου Μαρία και Γεωργακοπούλου Γρηγορία, πραγματοποίησε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 βιωματικές παρεμβάσεις στους μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας.

    Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να επεξεργαστούν με βιωματικό τρόπο τα θέματα της έκφρασης και διαχείρισης συναισθημάτων την περίοδο της εφηβείας, της κατανόησης και διαχείρισης των επιρροών στην λήψη αποφάσεων, καθώς και τρόπων υπεράσπισης του εαυτού στην πίεση της παρέας.

    Ευχαριστούμε θερμά τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης, κα Γεωργοπούλου Παναγιώτα και κα Θεοδωροπούλου Νίκη για την πραγματοποίηση των βιωματικών παρεμβάσεων στους μαθητές του σχολείου μας.

  • 3 Δεκεμβρίου : Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία ΓΕΛ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ

    Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία.

    Το σχολείο μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία πρόβαλε στις 22 Νοεμβρίου 2023, στους μαθητές την ταινία << Ένας υπέροχος άνθρωπος>>. Οι μαθητές υπό την επίβλεψη των καθηγητριών, Νταή Ανδρομάχης κλάδου ΠΕ02 και Ψαρουδάκη Στυλιανής  κλάδου ΠΕΟ4, παρακολούθησαν την ταινία και συζήτησαν με τις εκπαιδευτικούς τούς προβληματισμούς τους. Η συγκεκριμένη δράση βοήθησε τους μαθητές /τριες να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία τους για τα άτομα με αναπηρίες,  να συνειδητοποιήσουν  την ανάγκη για εκπαιδευτικά συστήματα που βασίζονται στις αρχές της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και να  αντιληφθούν την αναγκαιότητα  της πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε κάθε τομέα της κοινωνικοπολιτικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας .

     

  • Ενημέρωση σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

    Στο πλαίσιο της δράσης του Γραφείου Επαγγελματικού Προσανατολισμού της ΔΔΕ Αχαΐας «Ενημέρωση Λυκείων σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού 2023-24» και σε συνεργασία με την ομάδα της αξιολόγησης σχολικής μονάδας, αποτελούμενη από τους εκπαιδευτικούς Κασπίρη Αικατερίνη, Ρούσσο Αθανάσιο και Ψαρουδάκη Στυλιανή με θέμα μελέτης τη «Μέριμνα για τη μετάβαση μεταξύ εκπαιδευτικών βαθμίδων και προς την αγορά εργασίας», διοργανώθηκε η σχετική δράση ενημέρωσης μαθητών στο ΓΕΛ Ερυμάνθειας την Τρίτη 7 Νοεμβρίου από τις 10-12π.μ.

    Η Υπεύθυνη Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΔΔΕ Αχαΐας, κα Νικολέτα Πετράτου επισκέφθηκε το ΓΕΛ Ερυμάνθειας, ενημέρωσε ξεχωριστά τους μαθητές και μαθήτριες της Γ' Λυκείου για τις επιλογές τους στη μεταλυκειακή, αλλά και την πανεπιστημιακή εκπαίδευση ολοκληρώνοντας το Λύκειο, ενώ συζήτησε διεξοδικά τη διαδικασία των πανελληνίων και της δήλωσης σχολών. Ακόμη, συναντήθηκε με τους μαθητές της Α' και Β' Λυκείου και συζήτησε μαζί τους για τις επιλογές φοίτησής τους στο Γενικό Λύκειο και στα ΕΠΑΛ, ενώ τους ενημέρωσε και  για τη δυνατότητα προσωπικών ραντεβού αξιολόγησης στο αρμόδιο Γραφείο της ΔΔΕ Αχαΐας.

    Ευχαριστούμε θερμά την κα Πετράτου και το Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού της ΔΔΕ Αχαΐας για την εποικοδομητική αυτή δράση.  Ενημέρωση Λυκείων σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

     

Υποσέλιδο